torsdag 22 januari 2009

Arbetslivet - från ett utanförperspektiv

Vad gör vi egentligen i arbetslivet - egentligen?

Jag funderade lite på det idag. 

Arbetslivet är att sitta i möten. Man kommer till mötet, ger en liten lapp till den man möter, och får en liten lapp av honom. Eller henne. Sen tar man en kopp med svart smaksatt vatten och småpratar lite grann om maskinen som producerar det svarta, smaksatta vattnet. Sedan sätter man sig ned och pratar med varandra. Medan man pratar, skriver man ord på en annan papperslapp man har. 

Denna lapp tar man med sig till ett annat möte, och berättar för dem man möter på det mötet vad som står på lappen. Ibland har man skrivit det som står på lappen i en burk som har ett fönster med rörliga bilder på. Om man vill kan man göra fina figurer i burken, för att de andra på mötet skall bli imponerade av en och förledas att tro att man är kompetent. 

Om man är framgångsrik med mötena och lapparna kan den som bestämmer ge en möjlighet att stiga i graderna. Då får man gå på ännu fler möten, men kanske har man någon som kan skriva på lapparna åt en. Dessutom får man beordra andra att mötas och skriva lappar, och läsa upp lapparna för en. Det är fint, det. 

Så här ser det ut i arbetslivet. Alla möts och skriver lappar. Om du är student: Välkommen till vår värld. Om du är yrkesverksam: Hur många lappar hinner du med innan pensionen?

2 kommentarer:

  1. Jo, fast papperslappsskrivandet resulterar ju i att människor gör något som genererar pengar. Till exempel flyger med SAS. nicht war?

    SvaraRadera
  2. Att hela tiden generera mer pengar, är det värt att lägga ett liv på?

    SvaraRadera